Termékeinkről:


Ősi hagyomány szerint a monostorokhoz kert is tartozik. A Bakonybélben élő szerzetesek, munkatársaikkal, és önkéntes segítőkkel közösen művelik gyógynövénykertjüket és gyümölcsösüket.

A kert ökológiai gazdálkodás, az innen kikerült növények bio minősítésűek. Nem csak a monostor kertje, de a Bakonybélt körülvevő Magas-Bakony Tájvédelmi Körzet erdői, mezői is bővelkednek gyógyító hatású növényekben. Ezek begyűjtésével, szárításával és csomagolásával is bővül a monostor termékkínálata. 


A helyben szárított, aprított, és csomagolt gyógynövényeket teaként értékesítjük. A monostori teák különlegessége, hogy a növények a gondos bánásmódnak köszönhetően többet megőriznek aromájukból és illóanyag tartalmukból, mint a fileteres, aprított teák.   

  A monostor konyháján hagyományos eljárással készülnek lekvárjaink, szörpjeink, medvehagyma pürénk, és levendulás kekszünk. 

  Bio gyógynövényeikből monostori receptek alapján, partnerek bevonásával készülnek kiváló minőségű, gyógynövényes termékeink:

5 fajta ízesítéssel tej-, ét- és fehér csokoládék, bonbonok.
 
Kézműves apátsági sörök: félbarna belga ale (Mauritius), gyógynövényes (Vitalis), téli fűszeres (Exuperius).
Söreink nem csak Bakonybélben, de a következő helyeken is kaphatók: 
Beerodalom (Budapest), Lopó bor és sör (Budapest), Bencés bolt (Budapest), Borpont (Győr), Korda Könyvesbolt (Szeged), Kredenc Manufaktúra (Budapest), Tihanyi Pálinkaház

Vásárlóink 3 féle gyógynövényes, gyümölcsös monostori likőrből választhatnak. 

Ezer éves hagyományokat felelevenítve készülnek Balla Géza arad-hegyaljai borász közreműködésével, hagyományos kárpát-medencei szőlőfajtákból cuvée boraink: a Makra és a Kesla. 

A monostor történetét bemutató, Isten házában közösségben című könyv, és a Lectio Divina sorozat is elérhető nem csak ajándkboltunkban, de webshopunkban is.   Gemmauriciusz műhely termékei:Anzelm testvér műhelyében számos középkori és néhány kortárs szakrális műalkotás másolata készül cinkből, bronzból, vagy ezüstből. Ezek egy része öntvény, másik része veret. A műhelyben készült tárgyak "fémbe foglalt imádságok", melyek alkotóművészek hittapasztalatát és szakmai igényességét tükrözik. Az itt készülő tárgyakkal szeretnénk hozzájárulni a családok istentiszteleti helyeinek kialakításához, a mellkeresztek vagy kulcstartók pedig keresztségünk misztériumára emlékeztetnek bennünket, mikor úton vagyunk.
Monostori termékek